Välieräsarja käyntiin pohjoisessa

22.04.2022 Off By admin

GFT kohtaa välierissä runkosarjan voittaneen FC Kemin.

Miesten Futsal-Liigan välierät alkavat lauantaina. GFT saa vastaansa runkosarjan voittaneen FC Kemin. Välieräsarja alkaa nyt viikonloppuna kahdella kohtaamisella Kemissä ja jatkuu viikkoa myöhemmin Espoossa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Toisessa välieräparissa kohtaavat KaDy ja Akaa Futsal.

Puolivälierissä GFT päihitti vakuuttavasti SoVo:n. Ensimmäinen koitos Somerolla päättyi Kultaisten 4-1-voittoon ja jatkopaikka varmistui Espoossa viime viikonloppuna maalein 6-0. Joukkue on siis päässyt rauhassa keskittymään alkavaan välieräsarjaan. Pelikuntoon palaava Jerry Sipilä kertoo joukkueen viikosta ennen viikonlopun pohjoisen reissua.

“Meillä on ollut hyvä valmistautuminen tällä viikolla treeneissä. Ollaan käyty läpi vastustajan pelitapaa ja pyritty myös itse löytämään vaihtoehtoisia tapoja hyökätä ja puolustaa eri tilanteissa. Joukkueessa on hyvällä tapaa rento ja itsevarma olo välieräsarjaa varten.”

FC Kemi pudotti puolivälierissä Mad Maxin niin ikään voitoin 2-0. Ensimmäisen kohtaamisen Kemi voitti vasta jatkoajan jälkeen, jälkimmäisessä se oli parempi maalein 6-3. Runkosarjan Kemi voitti melko selkeästi, ja joukkueessa onkin rutkasti laadukkaita pelaajia. GFT:llä on siis edessä puolivälieriä suurempi haaste.

Runkosarjan kohtaamisissa FC Kemi päihitti GFT:n sekä Espoossa että pohjoisessa. Syksyllä Kemi haki Opinmäestä 3-1-voiton, ja muutama viikko sitten joukkueet kohtasivat Kemissä. Jälkimmäisessä GFT pisti kotijoukkueen ahtaalle taipuen lopulta 4-5-tappioon. Kemi on ollut muutenkin viime vuosina kiharainen vastustaja Kultaisille, sillä edellinen voitto liigapelissä Kemiä vastaan on syksyltä 2019. Nälkää Kemin kellistämiseen siis riittää.

“Kemi oli meille varmasti hankalin vastustaja runkosarjassa. Joukkueessa on valtavasti yksilötaitoa ja kykyä luoda jatkuvasti vaarallisia tilanteita”, Sipilä pohtii.

“Kurinalainen joukkuepelaaminen on avainasemassa viikonloppuna. Varsinkin puolustussuuntaan pystymme vielä parantamaan tekemistä edellisestä kohtaamisesta Kemin kanssa. Hyökkäyssuuntaan saamme varmasti tarvittavat maalipaikat pelien voittamiseksi, silloin pallo pitää vain laittaa raamien sisäpuolelle.”

Puolivälieräsarjan kaksi ensimmäistä ottelua pelataan nyt lauantaina ja sunnuntaina Kemissä. Kotiparketille GFT pääsee ensi viikon lauantaina Opinmäessä. Sarja pelataan paras viidestä -systeemillä, eli finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla. Ottelut näkyvä suorina lähetyksinä Ruutu+ -palvelussa.

Välieräsarjan ohjelma:

FC Kemi – GFT la 23.4. klo 17.00

FC Kemi – GFT su 24.4. klo 19.30

GFT – FC Kemi la 30.4. klo 17.00

GFT – FC Kemi su 1.5. klo 18.00 (tarv.)

FC Kemi – GFT ke 4.5. klo 18.30 (tarv.)