Vieraita Tampereelta – haastattelussa Samir Haddouti

25.01.2018 Off By admin
GFT vietti edellisen viikonlopun tien päällä, kun vuorossa olivat vierasottelut Sieviä (4-3-tappio) ja Ruutupaitoja (7-6-jatkoaikavoitto) vastaan. Nyt palataan jälleen kotiparketille Opinmäkeen, jonne saapuu kyläilemään PP-70 Tampereelta. Tamperelaisten kausi on ollut hankala, sillä he löytyvät sarjataulukon kellariosastolta. Kotonaan punaisissaan ja vieraissa keltaisissaan pelaava vierailija tullee siis pisteet silmissään kiiluen Espooseen. PP:n hävittyä tärkeän kotiottelunsa viime sunnuntaina Mad Maxille, saattoi se merkitä jo sitä, ettei pudotuspeleihin tamperelaisilla ole asiaa tänäkään vuonna, sarjapaikan suhteen on pelattavaa vielä rutkasti.

Pisteet eivät yhdentekeviä ole kultaisillekaan, sillä kotietu olisi puolivälieriin tärkeä. Kissapetoja, Ilvestä ja Leijonaa, metsästetään ja sarjapaikastaan taistelevat joukkueet olisi tässä jahdissa tärkeä voittaa kolmen pisteen arvoisesti. Edellisessä kotiottelussa siihen pystyttiin, tosin nihkeästi, kun Riemu kaatui 1-0. Kun viime viikonlopun kahdesta vierasottelusta tuomisina oli kaksi pistettä, taisto kotiedusta otti osumaa eron neljänteen sijaan ollessa nyt viisi pistettä. Otteluita on jäljellä runkosarjassa seitsemän, joten kolmen pisteen voittoja on tultava.
Vierailija PP pelaa siis sarjapaikastaan, ja tuossa taistossa joukkueen katseet tehopuolella kääntynevät erityisesti ison target-hyökkääjä Matias Hovin suuntaan, joka onkin tehnyt jo yli 10 tehopistettä ollen Pelipoikien paras pistemies. Myös Pauli Pylvänäisen pelityyli on huomiota herättävä. Maalin suulla Jani-Petteri Soininen on paljon vartijana, sillä PP on tehnyt sarjassa vähiten maaleja. Jos hyökkäyspeli sakkaa, silloin puolustukselta ja maalivahtipelaamiselta vaaditaan paljon.
GFT pelasi vuoden alussa muutaman maalien valossa nihkeän ottelun, mutta Pohjanmaalla verkot heiluivat roimasti. 10 tehtyä maalia tulisi riittää kahdessa ottelussa kuuteen pisteeseen, mutta aiemmin tiivis puolustuspelaaminen ei ollut kaikkein tarkinta ja myös oma verkko helähti kymmeneen otteeseen. Lieneekin selvää, että treeniviikolla pääpainopiste on puolustuspelaamisessa.
Kapteeni Panu Autio pelasi muutaman ottelun maaleitta, mutta suuren kapteenin tapaan nousi esiin, kun joukkue häntä kaipasi. Neljä maalia Ruutupaitojen verkkoon olivat häikäisevä vastaus joukkueen hätähuutoon. Nähtäväksi jää, huudattaako Autio kotiyleisöä lauantaina? Jaakko Oksasen lentokonetuuletus ei ole tähän mennessä saanut lentolupaa Opinmäessä, joko lauantai-iltapäivänä olisi sen aika? Makowski pudotti Opinmäen gorillansa viime kotiottelussa, osuuko hän tälläkin kertaa vai ratkaiseeko pelin kultaisille joku muu tämän trion ulkopuolelta?
Tällä viikolla otteluennakon haastattelussa on joukkueen nuoriso-osastolta Samir Haddouti.
Samir, pelasit tällä kaudella muutaman ottelun lainalla hyvinkääläisessä PS Villassa Futsal-Ykkösessä. Millä lailla peli mielestäsi eroaa Liigan ja Ykkösen välillä?

-Peli eroaa hyvinkin paljon. Tempo on paljon kovempaa ja taktinen osaaminen tietenkin liigassa paremmassa kuosissa.
GFT:n mediatiimin korviin on kantautunut huhuja salatusta hiihtomenneisyydestäsi. Kerro paras muisto hiihtouraltasi?
-Hyviä muistoja on tietenkin paljon, mutta kaatumatta maaliin kilpailussa Porissa nousee ehdottomasti parhaaksi muistoksi.
Millä keinoin lauantainen vastustaja PP-70 lähtee kotiin tyhjin käsin?
-PP kaatuu Jokisen eväillä. Niitä ollaan hyvin treeneissä saatu mutusteltua ja sitä kautta sisäistetty. Koko ajan on saatu asiat paremmin toimimaan. Toki meillä joukkueena on vielä paljon tehtävää, ennen pudotuspelien alkua.
Ennen miesten ottelua GFT/Prinsessat kohtaavat tärkeässä runkosarjan ottelussaan ACE:n klo 13:15. Prinsessat ovat tällä hetkellä naisten Futsal-Liigan kärjessä ja tavoittelevat vahvasti runkosarjan voittoa. ACE löytyy sijalta neljä, mutta eroa Prinsessoihin on vain neljä pistettä, joten huipulla on tuulista. Isot pisteet ovat jaossa siis jo alkuiltapäivästä. Miesten sarjapeli GFT-PP-70 alkaa klo 16:00. Lippujen maksuun käy käteinen ja liput maksavat aikuisilta 8€, alennusryhmiltä 5€ ja alle 12-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.
Ottelun puoliajalla nähdään jälleen voimisteluesityksiä ja ottelun jälkeen jatkopelit pelataan Vaappuvassa Ankassa (Kynäkatu 6, 02250 Espoo) Suurpellon ostoskeskuksessa, siellä tavattavissa GFT:n pelaajistoa. Kaikki mukaan kannustamaan GFT voittoon lauantaina!