Vieraita Valkeakoskelta – Ari Makowski kommentoi tulevaa

22.02.2018 Off By admin
GFT kohtaa toiseksi viimeisessä kotiottelussaan ennen puolivälieriä valkeakoskelaisen sarjanousijan, Mad Maxin. Sarjanousijan statuksestaan huolimatta lauantain vierasjoukkue on erittäin perinteikäs seura suomalaisessa futsalissa, ovathan he voittaneet Suomen mestaruuden jo kaudella 2005-2006.
Vanhoilla meriiteillä ei mitään kuitenkaan saavuteta, vaan uudet saavutukset on kentällä hankittava. Niitä on Valkeakoskella lähdetty hankkimaan täksi kaudeksi palkatun espanjalaisen pelaaja-valmentaja Alexin johdolla.
Ei liene kaukaa haettua, että koko Futsal-Liiga mukaan luettuna Alex on omalle joukkueelleen tärkein yksittäinen pelaaja. Sen lisäksi, että Alex on ollut maalintekijänä tai syöttäjänä lähes joka kolmannessa Maxien maalissa, on joukkue näyttänyt Futsal-Ykkösen joukkueelta ilman häntä. Alexin pelikiellon aikana aiemmin kaudella Maxit päästi vajaassa kolmessa ottelussa peräti 30 maalia.
Katseiden kääntyessä ennen kaikkea Alexiin, kannattaa vierailta huomioida myös 22 tehopistettä takonut Mikko Heritty. Maalilla nuori Jan Holm on pitänyt Mad Maxia mukana monessa pelissä hyvillä torjunnoillaan.
GFT kohtasi Mad Maxin Valkeakoskella kauden toisessa ottelussaan syyskuun lopussa. Erittäin tasaisen mittelön ratkaisi kultaisille lopulta Ari Makowskin kaksi osumaa ja Antti Koivumäen useat mahtitorjunnat, loppulukemat olivat 4-3 kultaisille. Jatkoajalle joutuminen ja siten pisteiden pudottaminen ei ollut kaukana, joten Mad Maxia ei parane millään lailla aliarvioida.

"Tiukka ottelu edessä, Maxit varmasti tulevat haastamaan meitä pelillisesti. Vierailla on pari huippuyksilöä ja sen lisäksi varsin yhtenäinen joukkue. Kotona ollaan kuitenkin oltu viime aikoina kovia ja puolustettu hyvin, niiden varaan on hyvä rakentaa", kommentoi lauantain ottelua kultaisten paras pistemies Ari Makowski.
Treenikentällä on tällä viikolla paketoitu videoiden avulla edellinen LeiF-ottelu ja käännetty katseita tulevaan.
"Mad Maxin pelinavaaminen tuotti meille vaikeuksia vierasottelussa, mutta sitä on tällä viikolla läpikäyty treeneissä ja uskoisin, että palaamme lauantaina voittokantaan", Makowski jatkaa.
Sarjataulukossa asetelmat muuttuivat Akaan reissun seurauksena hankalammiksi kotiedun suhteen, mutta pudotuspeleissä kaikkein tärkeintä on oman pelin oleminen kunnossa. Nyt muutamia pieniä, pelillisiä asioita saadaan hiottua vielä neljän ottelun verran ennen puolivälieriä. Edessä on siis loistava mahdollisuus napata kolme sarjapistettä ja laittaa sarjataulukossa painetta SoVolle ja Ilvekselle.
Makowski ei turhia sarjataulukkoa tuijottele.
"Kotietu ei enää ole omissa käsissä, joten lähdetään mahdollisimman montaa pistettä keräämään. Toivotaan muiden pudottavan pinnoja, niin päästäisiin SoVon kanssa ratkomaan neljännen sijan kohtalo vikalla kierroksella Opinmäessä".
Viime aikoina Opinmäessä on Geftillä peli rullannut vahvasti ja alkukauden takkuisten kotiotteluiden jälkeen suuri kotiparketti on saatu omaksuttua ja hyödynnettyä huomattavasti paremmin. Kenties osansa on ollut myös ilahduttavasti kasvaneilla yleisömäärillä Opinmäessä?
Löytävätkö valkeakoskelaiset tiensä ajoissa Opinmäkeen? Ketkä tarjoavat komeimmat kikat kotiyleisölle? Kuka huudattaa lehtereitä maaleillaan?
GFT – Mad Max lauantaina 24. helmikuuta klo 16:00 Opinmäessä! Ennen sitä GFT/Prinsessat – MuSa naisten Futsal-Liigaa klo 13:15. Liput 8€, alennusryhmät 5€ ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Varaathan käteistä mukaasi. Tervetuloa Opinmäen futsalin täyteiseen iltapäivään!