Vierasvoitot jatkuu: PJK nurin Pirkkalassa

05.12.2020 Off By admin

GFT otti lauantaina kauden kuudennen voittonsa miesten Futsal-Liigassa, kun Pirkkalan Jalkapalloklubi jäi jalkoihin maalein 5-3. Pirteän paluun liigakentille tehnyt Tom Korolainen palkittiin Kultaisten parhaana.

GFT saalisti kauden kolmannessa vierasottelussaan kauden kolmannen vierasvoittonsa. PJK tarjosi Kultaisille tiukan vastuksen, mutta vauhdikas ottelu Pirkkalassa päättyi lopulta GFT:n 5-3-voittoon.

Kultaiset järjesti otteluun salama-alun. Pelikello ehti käydä vain 20 sekuntia, kun pallo löytyi jo ensimmäistä kertaa PJK:n maaliverkoista. Antti Arvola ja Panu Autio sahasivat tilaa keskustaan, ja Arvola pääsi tykittämään pallon häkkiin hienon hyökkäyksen päätteeksi. PJK:n tasoitusmaali pari minuuttia myöhemmin oli niin ikään kaunista katseltavaa. Rajapotkun jälkeen Miikka Mörö lähetti hienon poikittaissyötön Antti Ala-Myllymäelle, joka viimeisteli varmuudella 1-1-tasoituksen.

Ensimmäinen kympin aikana paine oli pitkälti PJK:n puolustuspäässä. Kolmea kentällistä kierrättänyt GFT onnistui toistamiseen yhdeksännellä peliminuutilla. Robin Doyle riisti pallon hyökkäysalueella, ja ensimmäistä otteluaan tällä kaudella pelannut Tom Korolainen niittasi takakulmaan. Pian tämän jälkeen helähti uudestaan, kun Autio sijoitti irtopallon verkkoon Arvolan tolppalaukauksen jälkeen. Avausjakson loppupuolella myös PJK:lla oli tilaisuutensa, mutta lisämaaleja ei nähty. Tauolle lähdettiin Kultaisten johtaessa maalein 3-1.

Toisen jakson alkupuolella parhaat maalipaikat avautuivat GFT:lle, mutta kotijoukkue ei antautunut helpolla. Jakson puolivälissä PJK:n Mörö ja Ala-Myllymäki juonivat mainion paikan, mutta Antti Koivumäki venyi jalallaan paraatipelastukseen. Heti tämän jälkeen GFT kuittasi. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Korolainen siirsi Bene Filpulle, joka laukoi Kultaiset 4-1-johtoon.

PJK ei kuitenkaan lannistunut. Kalle Strömberg jatkoi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maalinedustalta verkkoon ajassa 31.00. 30 sekuntia myöhemmin Mörö ja Ala-Myllymäki pelasivat jälleen upeasti yhteen, ja Ala-Myllymäki pääsi ujuttamaan pallon ohi Koivumäen. Tulostaululla tässä vaiheessa 3-4, ja pelikellossa runsaat kahdeksan minuuttia jäljellä. 

Seitsemän minuuttia ennen loppua oli GFT:n vuoro onnistua. Korolainen iski iltapäivän toisen maalinsa, kun hän ohjasi Ari Makowskin laukauksen maalinedustalta sisään. GFT piti kahden maalin johtonsa loppuun asti, joten päätössummerin soidessa tulostaululla 5-3 Kultaisille. Ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelannut Tom Korolainen iloitsi joukkueensa voitosta.


“Tiedettiin, ettei helpolla päästä Pirkkalassa, vaikka PJK:lla oli tappioputki päällä ja meillä hyvä derbyvoitto alla. Oltiin scoutattu, että erikoistilanteissa kaveri osaa iskeä tehokkaasti. Ja lähihistoriasta tiedettiin, että muutaman maalin johdossa voi olla yllättävänkin vaikeaa, niin kuin pari vuotta sitten Pirkkalassa. Vaikeaa se oli tänäänkin, ja juurikin niiden erikoistilanteiden kanssa.”

Tehot 2+1 saalistanut Korolainen palkittiin GFT:n parhaana. Kotijoukkueelta iltapäivän parhaaksi valittiin niin ikään kahdesti maalannut Ala-Myllymäki. Korolainen kertoo paluun liigakentille lämmittäneen mieltä.

“Kiima oli kova ja mukava oli pelata. Olen odotellut, että tuntuu tarpeeksi vahvalta ennen kun hyppään takaisin pelikentille. On tullut paljon kehitettyä voimapuolta, että pysyisi oikeasti kondiksessa, kun taas palaa peleihin. Tällä kertaa maltti oli valttia, ja oli tosi mukava taas pelata!”

Voiton myötä GFT nousee kahdeksan pelatun liigaottelun jälkeen 18 sarjapisteeseen. PJK:lle tappio oli jo viides perättäinen. Kultaiset pelaa seuraavan kerran viikon päästä lauantaina. Silloinkin kohteena on Pirkanmaa, kun vastaan asettuu Tampereella Ilves FS.

PJK – GFT 3-5 (1-3)

0-1 0.20 Antti Arvola (Panu Autio)

1-1 2.27 Antti Ala-Myllymäki (Miikka Mörö)

1-2 8.25 Tom Korolainen (Robin Doyle)

1-3 9.18 Panu Autio (Antti Arvola)

1-4 29.50 Bene Filppu (Tom Korolainen)

2-4 31.00 Kalle Strömberg (Toni Järvinen)

3-4 31.32 Antti Ala-Myllymäki (Miikka Mörö)

3-5 33.12 Tom Korolainen (Ari Makowski)