Viikonloppuna Pohjoiseen

11.10.2018 Off By admin

GFT:n miehillä on viikonloppuna edessä kauden 2018-2019 ensimmäiset vierasottelut, kun lauantaina pelataan Torniossa FC Kemin vieraana ja sunnuntaina Oulussa, jossa nousijajoukkue Tervarit isännöi GFT:a.

Kauden pisimpään vierasturneeseen lähdetään erinomaisesta tilanteesta, kun kahdesta kotiottelusta Opinmäessä on kerätty kaksi voittoa ja kuusi sarjapistettä.

Kultaisten päävalmentaja Ville Sihvonen odottaa viikonlopusta kultaisille hankalaa, eikä ylimielisyyteen ole varaa kahdesta voitosta huolimatta.

“Lauantaina pelataan Torniossa. Kemi on aina hankala vieraissa, vaikka pelaavatkin nyt evakossa. Nuori ja nälkäinen joukkue, joka tykkää pelata vauhdikasta futsalia. Odotan fyysistä ja tapahtumarikasta ottelua. Sunnuntaina sitten Tervarit ja legendaarinen Urheilutalo. Uudistunut joukkue, sekoitus vanhaa ja nuorta. Helppoja pisteitä ei koskaan Oulusta saa, eikä varmasti nytkään.”

Muutamana aiempana kautena GFT on kärsinyt heti kauden kättelyssä pistemenetyksiä ennakolta heikompia joukkueita vastaan, mutta vastaavasti pitkiltä, raskailta Pohjoisen reissuilta on haettu tärkeitä ja isoja ryöstöjä. Viime kaudella hyvin kapea kultaisten joukko haki Kemistä värikkäässä ottelusta pisteet.

Ville Sihvonen

Ville Sihvonen

Joukkueen esitys tämän kauden lähtökiihdytyksessä on ollut tähän mennessä pirteä  – ja tuloksekas. Sihvonen on samaa mieltä, korostaen edelleen, ettei helppoja pisteitä ole viikonloppuna tarjolla.

“Oma energinen peli-ilme, mikä on ollut kahdessa ensimmäisessä pelissä täytyy jatkua, jos meinataan tulosta Lapin reissulla tehdä!”

Joukkueurheilussa pelkkä pelaajaluettelo paperilla ei aina riitä mestaruuspyttyjen nosteluun, vaan usein joukkuehenki nostaa joukkueen paremmaksi kuin osiensa summa muuten olisi. Mikä olisikaan parempi paikka hioutua ryhmänä paremmin kuin yhteinen viikonloppu matkustamisineen, peleineen ja ruokailuineen?

“Joukkuedynamiikan kannalta viikonlopun vieraspelikiertue on laatuaikaa. Kaksi vuorokautta yhdessä näin kauden alussa hitsaa ryhmää varsinkin kentän ulkopuolella.”

Jaossa on siis muutakin kuin kuusi sarjapistettä; tällaisella reissulla rakennetaan pohjaa koko loppukauden menestykselle.

GFT:n vierasotteluiden pitäisi näkyä Futsal-Liiga.tv :n kautta FC Kemin ja Tervareiden välilehtien kautta.

FC Kemi – GFT la 13.10. klo 13:00, Putaan liikuntahalli (Tornio).
Tervarit – GFT su 14.10. klo 15:00, Oulun Urheilutalo.

Seuraava kotipeli pelataan lauantaina 20. lokakuuta, kun viime kevään hopeamitalisti Leijona Futsal vierailee Opinmäessä klo 16:00 alkavassa ottelussa. Tervetuloa!