Viikonloppuna vastassa Sievi ja JoSePa

22.01.2021 Off By admin

Kultaisilla on edessä tuplaviikonloppu vieraissa. Lauantaina vastassa on Sievi FS ja sunnuntaina JoSePa.

Miesten Futsal-Liigan kärkipaikalla porskuttava GFT pelaa jälleen kaksi ottelua tulevana viikonloppuna. Tammikuun alun tiiviin rupeaman jälkeen joukkue on päässyt hetkeksi hengähtämään, sillä edellisestä ottelusta tulee lauantaina kuluneeksi yhdeksän päivää. Viikonloppuna on luvassa kaksi peliä vuorokauden sisään.

Alkuvuoden “härkäviikot” nostivat GFT:n sarjan kärkipaikalle. 15 ottelusta kasassa on nyt 37 pistettä maalierolla 82-35. Sarjan kärki on kuitenkin tasainen, sillä muutaman pisteen sisällä on useampi joukkue. Jori Lagerblomin mukaan viiden ottelun rutistus oli tiukka, mutta tulokset miellyttivät.

“Kova setti oli fyysisesti, mutta se ei kenellekään tullut yllätyksenä. Meillä on onneksi laaja ja kovatasoinen rinki, joten kuormitusta saatiin jaettua tasaisesti. Yhtä jatkoaikatappiota lukuun ottamatta sujui oikein hyvin, mutta parannettavaakin jäi. Erityisesti puoliaikojen tasaisuuteen ja ehjään peliin tulee kiinnittää huomiota kevättä kohti mentäessä.”

Lagerblom on torjunut alkuvuoden GFT:n maalilla Antti Koivumäen loukkaantumisen jälkeen. Vastuu luonnollisesti miellyttää, vaikkakin kollegan loukkaantuminen oli ikävä takaisku. Pelituntuma löytyy Lagerblomin mukaan koko ajan paremmin.

“Vaikka minuutteja ei kertynyt syksyn puolella hirveästi, oli se treenillisesti ehjä ja hyvä. Siten kehiin astuminen oli helpompaa. Pelirytmiä ei tosin saa kuin pelaamalla, mutta onneksi runkosarjaa on vielä jäljellä.”

Vastassa Sievi ja JoSePa

Runkosarja jatkuu seuraavaksi kahdella vierasottelulla. Lauantaina haetaan revanssia Sievistä, sunnuntaina vastassa on JoSePa.

Sievin kausi on ollut haastava. 16 ottelusta on saldona kuusi voittoa. Sarjataulukossa joukkue on kymmenennellä sijalla, tehtyjä maaleja on 53. Tehokkaimpia ovat olleet Henri Heikkilä (13+12), Jarmo Junno (18+4) ja Jaakko Alasuutari (7+11). 

Kyseinen kolmikko tehoili myös viime viikonloppuna, kun Sievi palasi voittojen tielle kaatamalla sekä SoVon että Ilveksen vieraissa. GFT:n vieraana Sievi kävi marraskuussa. Silloin se nousi kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta raapi kaksi pistettä rangaistuspotkujen jälkeen.

Sunnuntain vastustaja JoSePa on kerännyt 14 ottelusta 12 pistettä. Ennen viikonloppua se on sarjassa sijalla 12, tosin edessä olevilla joukkueilla on enemmän pelejä pelattuna. Alkuvuoden neljästä ottelustaan JoSePa saalisti yhden voiton, kun se kaatoi Ilveksen Tampereella. 

JoSePa on tehnyt tällä kaudella 35 maalia. Sisäisen pistepörssin kärjestä löytyvät Otto Piili (9+3), Janne Kosunen (4+6) sekä viime viikot sivussa ollut Joonas Manzo (9+0). GFT ja JoSePa kohtasivat edellisen kerran joulun alla. Silloin GFT voitti kotikentällään maalein 6-2.

“Kovia ja tiukkoja vieraspelejä varmasti tulee. Jos pelkästään sarjataulukkoa katsoo, molemmat joukkueet ovat ehkä hieman alisuorittaneet tällä kaudella tasoonsa nähden. Yhtään ei voida lähteä rotsi auki reissuun. Sievin vaarallisuus nähtiin jo syksyllä Opinmäessä, ja JoSePa haluaa varmasti ottaa revanssin joulukuulta”, Lagerblom ennakoi.

GFT on voittanut kauden seitsemästä vierasottelustaan kuusi. Lagerblom toivoo hyville vierasotteille jatkoa, vaikkakin tietää, etteivät pisteet irtoa helpolla.

“Tilanne sarjassa on jännittävä. Loppu alkaa häämöttämään, joten kaikki pisteet ovat äärimmäisen tärkeitä. Vaikka tiukkoja pelejä tulee, on lähtökohtaisesti kaikki muu kuin kuusi pistettä viikonlopulta pienimuotoinen pettymys. Hyvin pitää pelata ja tarkkana tulee olla, jotta tähän tavoitteeseen päästään.”

GFT pelaa siis lauantaina Sieviä ja sunnuntaina JoSePaa vastaan. Ottelut ovat nähtävissä Solidsportin välityksellä. Raportti viikonlopun molemmista peleistä ilmestyy sunnuntai-iltana.

Sievi FS – GFT lauantaina 23.1. klo 16.00, Sievi Monitoimihalli

JoSePa – GFT sunnuntaina 24.1. klo 15.00, Joutsan Liikuntahalli