Sihvonen

Ville Sihvonen palaa GFT:n peräsimeen!

07.08.2018 Off By admin

Mikään joukkue ei pärjää pelkillä hyvillä pelaajilla, vaan taustalle tarvitaan osaava ja joukkueen vireeseen lietsova päävalmentaja. Aiemmat kaksi kautta GFT:ssa tätä pestiä hallinnoi Eemeli Jokinen, mutta siviilipuolen muutokset pakottivat Jokisen ennen alkavaa kautta sivuun kultaisten peräsimestä. GFT kiittää Jokista kuluneista kahdesta kaudesta ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin.

Jokisen seuraaja tulee suoraan suomalaisen futsalvalmennuksen huipulta, kun kultaisia sekä pelaajana edustanut että myöhemmin myös valmentanut Ville Sihvonen palaa kultaisten päävalmentajaksi!

Ville Sihvonen nähtiin kultaisten penkin päässä viimeksi kaudella 2015-2016, jolloin seuran palkintokaappiin kahmittiin Futsal Cupin voittopokaali. Futsal-Liigassa sijoitus oli tuolloin neljäs. Sihvonen on kuulunut myös jo usean vuoden ajan Suomen maajoukkueen valmennustiimiin ollen tärkeässä roolissa myös Mico Marticin valmennusryhmässä. Sihvonen on edellisen GFT:n valmennuspestinsä jälkeen maajoukkuetöidensä lisäksi valmentanut kauden 2017-2018 lopun Someron Voimaa.

Kaksi kokonaista kautta on joukkueurheilussa pitkä aika ja rosterit elävät kausien välillä. Myös Espoossa ovat ovet käyneet molempiin suuntiin, kun usea legenda on lopettanut ja tilalle on saatu uusia pelaajia muista seuroista sekä omia junioreita on noussut liigajoukkueen mukaan. Sihvonen on jo maajoukkuepestinsäkin puolesta seurannut sekä kultaisten otteita että koko Futsal-Liigaa ja odottaakin innolla paluuta GFT:n penkin päähän.

”Fiilikset ovat erittäin hyvät ja odottavat! Paljon on pelaajisto muuttunut parissa kaudessa, joten on mukava päästä tekemään duunia ja tutustumaan uusiin hahmoihin.”

Sihvosen aiemmalla valmennuspestillä Espoossa GFT puolusti huolellisesti ja tarkasti. Sihvonen tunnettiin parketilla omalla pelaajaurallaan armottomana raatajana, joka ei kontaktia vältellyt, ja samoja ajatuksia hän pyrkii tuomaan myös ensi kauden kultaisten pelaamiseen.

”Kauden aikana tullaan kentillä näkemään vastustajalle inhottava ja ilkeä GFT, jota on vaikea voittaa. Yhtenäinen, sitoutunut ryhmä, joka ei päästä yhtäkään joukkuetta helpolla. Tulemme olemaan tiiviisti ja kurinalaisesti puolustava joukkue, joka hyökkää monipuolisesti.”

Vaikka GFT on perinteisesti tottunut menestymään ja viime vuosina pokaaleja onkin tullut sekä Futsal Cupista että ennen kauden alkua pelattavista Supercupeista, on se kaikkein himoituin pokaali, Futsal-Liigan mestaruus, kiertänyt ympäri Suomea Espoota vältellen jo kymmenen kautta. Sihvonen tietää tämän, eikä alkavan kauden tavoitteista kysyttäessä epäröi hetkeäkään.

”Tavoite on voittaa! Voittaa otteluita ja parantaa tekemistä koko ajan, että pääsemme maaliin asti. Ja GFT:ssa tuo maali on aina mestaruus!”

Liigan taso on noussut kausi kaudelta ja usea seura tekee mahtavaa työtä kentän ulkopuolellakin, joka on heijastunut myös kentälle menestyksen muodossa. Myös GFT pyrkii kehittämään omaa toimintaansa sekä kentällä että kentän rajojen ulkopuolella. Nykyisessä Futsal-Liigassamme menestyminen vaatii pärjäämistä varsinkin omassa kotisalissa ja etenkin kotiotteluiden tapahtumia Opinmäessä aiotaan kehittää, jotta ilahduttava kasvu yleisömäärissä jatkuisi.

”Opinmäki on alkanut tuntumaan vuosi vuodelta enemmän oikealta kotikentältä Leppävaaran jälkeen. Kiimainen ’kuudes pelaaja’ auttaa kotijoukkuetta ja tekee vierasjoukkueen pelaamisen vaikeaksi. Kaikki tuki on tarpeen!”, Sihvonen kannustaa kaikkia saapumaan kauden mittaan Opinmäkeen.

GFT aloitti uuteen kauteen valmistautumisensa eilen maanantaina, kun Sihvonen veti joukkueelle ensimmäiset harjoitukset. Ennen kauden alkua GFT harjoittelee maanantaisin ja tiistaisin Opinmäessä, keskiviikkoisin Leppävaarassa ja torstaisin Espoonlahdessa.

Tervetuloa takaisin kultaisiin Vinnie!

 

GFT:n kausikortin voi tilata oheisen linkin kautta.

Olemme julkaisseet jo muutamien pelaajien jatkosopimuksia, ja lisää uutisia pelaajistoon liittyen saadaan ensi viikolla, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Kauden 2018-2019 ottelut käynnistyvät osaltamme lauantaina 29. syyskuuta Opinmäessä, kun Ilves FS saapuu vierailulle Espooseen klo 16:00 alkavassa sarjaottelussa, tervetuloa kannustamaan kultaiset voittoon!