Voitto KP-V:sta täydensi kuuden pisteen viikonlopun

13.12.2020 Off By admin

GFT jatkaa yhä tappioitta naisten Futsal-Liigassa. Sunnuntaina Espoossa kaatui Kaustisen Pohjan-Veikot. 

GFT päihitti täksi kaudeksi liigaan nousseen KP-V:n Opinmäessä maalein 5-2. Viikonlopun toinen ja kauden seitsemäs voitto irtosi vahvan toisen jakson turvin. Iltapäivän pistelinkona kunnostautui Daniela Tjeder, joka tehoili pinnat 2+2.

Avausjakson ensimmäisellä kympillä molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa johtomaaliin, mutta täysosumia ei vielä nähty. GFT:n maalia vartioi tällä kertaa Jenni Niemelä, joka napsi ottelussa mainioita torjuntoja.

Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 13.53. Daniela Tjeder syötti keskustaan Siiri Perälälle, joka laukoi käännöksensä jälkeen Kultaiset 1-0-johtoon. KP-V tuli kuitenkin pian tämän jälkeen tasoihin. Emilia Nurkkalan nosto maalille löysi tiensä takatolpalla päivystäneelle Erica Niemelle, joka jatkoi pallon verkkoon. 1-1 lukemat pysyivät taululla ensimmäisen puoliajan loppuun saakka.

Toista jaksoa oli takana neljä minuuttia, kun GFT juoni näyttävän kuvion keskialueen riiston jälkeen. Tilanteen käynnistänyt Sandra Lind sai pallon Johanna Vasaran ja Tjederin kautta takaisin itselleen ja pääsi kasvokkain maalivahdin kanssa. Lind syötti vielä mukaan nousseelle Tjederille, joka puttasi tyhjiin 2-1-osuman. Kolmannen kerran GFT iski, kun tehokasta iltapäivää pelannut Tjeder löysi takatolpalta Jenni Talvelan, joka viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa. 

Muutama minuutti tämän jälkeen helähti jälleen. Perälä pääsi tuikkaamaan GFT:n 4-1-johtoon Kiia Laineen ovelan esityön jälkeen. Viides osuma syntyi kaksi minuuttia myöhemmin, kun Tjeder ujutti pallon Talvelan tarjoilemasta läpiajosta häkkiin. Loppuhetkillä GFT kokeili vielä ylivoimapeliä, jonka seurauksena KP-V:n Vera Mattila pääsi kuittaamaan omalta alueelta kavennuksen tyhjään maaliin. Loppulukemat Opinmäessä 5-2 Kultaisille.

“Mentiin paljon päästä päähän, tosi vauhdikas peli. Jos eiliseen vertaa, niin nyt tarjottiin viihdykettä kotikatsomoihin. Ihanaa, että peli kulki koko joukkueella. Molemmat Jennit pelasivat pitkästä aikaa kunnon minuutit ja Talvela pääsi maalinkin makuun. Hyvä mieli myös heidän onnistumisista”, kapteeni Siiri Perälä summasi.

GFT:n parhaaksi valittiin pinnat 2+2 saalistanut Tjeder. Perälä tehoili 2+0 ja Talvela 1+1. KP-V:lta palkinnon sai maalivahti Teresa Delia. Perälä iloitsi koko joukkueen esitystä, mutta myös omat onnistumiset lämmittivät mieltä.

“Tosi tärkeää henkisesti itselle, että puolen vuoden sairastelun jälkeen alkaa peli taas kulkea. Vielä vaan enemmän töitä, jotta tämmöinen peli-ilme pysyy jatkossakin itsellä ja pääsen sitä kautta auttamaan joukkuetta kohti runkosarjan voittoa.”

GFT on siis voittanut kaikki pelaamansa seitsemän liigaotteluaan. Kahta peliä lukuun ottamatta voitot ovat tulleet varsinaisella peliajalla. Ottelusiirtojen sävyttämä syksy on ollut kaikille haastava, mutta yhtenäinen GFT on hakenut hyviä tuloksia toisensa perään.

“Vaikka tänäänkin kaksi pelaajaa katseli pelin sivusta, niin meillä riittää silti laatua pienessä ringissä. Jokainen hoitaa aina roolinsa tosi hyvin. Oli iso tai pieni rooli, niin se on aivan yhtä tärkeää. Kertoo myös meidän peleistä jotain, että usein vastustajan veskari palkitaan parhaana”, Perälä totesi.

GFT pelaa vielä kertaalleen ennen joulutaukoa. Viikon päästä edessä on liigan kärkipään kamppailu, kun Ilves FS emännöi Kultaisia Tampereella. Seuraavan kerran Kultaiset pelaa kotikentällään loppiaisena 6.1.

GFT – KP-V 5-2 (1-1)

1-0 13.53 Siiri Perälä (Daniela Tjeder)

1-1 15.14 Erica Niemi (Emilia Nurkkala)

2-1 23.55 Daniela Tjeder (Sandra Lind)

3-1 29.54 Jenni Talvela (Daniela Tjeder)

4-1 33.24 Siiri Perälä (Kiia Laine)

5-1 35.09 Daniela Tjeder (Jenni Talvela)

5-2 36.47 Vera Mattila