Vuoden ensimmäinen kotimatsi Opinmäessä, haastattelussa Eetu Parpala ja Lasse Saari

11.01.2018 Off By admin
Kalenterivuosi 2018 käynnistyi niukalla ja harmillisella 2-1-vierastappiolla Ilvestä vastaan ja lauantaina on edessä paluu yli kuukauden tauon jälkeen kotiyleisön eteen Opinmäkeen. Vastaan saapuu tällä kertaa vieraita Jyväskylästä, kun Liikunnan Riemu haastaa kultaiset 13. tammikuuta klo 16:00.

Lauantain ottelussa GFT:n prässipelaaminen oli ajoittain vaikeuksissa ja peliotteissa näkyi hetkittäin pitkä tauko sarjaotteluista. Maalipaikkoja kuitenkin luotiin, mutta fakta on, että yhdellä tehdyllä osumalla harvoin futsalotteluita voittaa. Niko Stenholmin kauden ensimmäinen osuma oli tarkka ja tulinen kihautus etuyläpönttöön ja hänestä tuli jo kahdestoista eri maalintekijä GFT:n joukkueen liigapeleissä tällä kaudella. Ilves-ottelu on nyt kuitenkin jo historiaa ja katse on käännetty joukkueen sisällä kohti seuraavaa haastetta, eli kotiotteluun Liikunnan Riemua vastaan.
Syyskierroksella joukkueiden kohdatessa Jyväskylän Monnarilla, haki GFT kolme pistettä 1-5-voitolla. Ottelu oli lukemia tasaisempi, molemmat joukkueet saivat maalipaikkoja, mutta kokovalkoisissaan pelannut GFT- ryhmä oli tehokkaampi paikoissaan, ja Antti Koivumäki otti maalinsuullaan niskalenkin Riemu-kollegoistaan. Tom Korolainen rokotti kahdesti entistä seuraansa, Ari Makowskin, Timo Mikkosen ja Jaakko Oksasen säestäessä yhdellä osumalla mieheen.
Viime kaudella lähtökohdat kotiotteluun olivat jokseenkin saman kaltaiset kuin nyt. Jyväskylässä tarjottiin tukkapöllyä riemulaisille 8-0-lukemien verran ja pari viikkoa myöhemmin Opinmäessä kärsittiin nihkeä 4-3- jatkoaikatappio. Kun vielä muistetaan molempien omaavan suuret panokset tulevassa ottelussa, GFT pelaa kotiedusta ja vierailija sarjapaikastaan, ei voi Puman matkustusasun vetoketjuja juurikaan kultaisten kopissa avata. Otteluun tuo lisävärinää useiden entisten seuratoverien kohtaaminen. Päävalmentaja Eemeli Jokinen ja Lasse Saari siirtyivät Espooseen jo viime kaudelle ja tälle kaudelle juna toi Jyväskylästä myös Tom Korolaisen ja Ville Vähäkoitin, unohtamatta heti tammikuun alussa Jyväskylästä siirtynyttä Eetu Parpalaa.
Edellisessä Riemu-ennakossa ääneen pääsivät Tom Korolainen ja Ville Vähäkoitti, tällä kertaa haastatteluun pyydettiin Lasse Saari ja pelaajiston tuorein tulokas, Eetu Parpala.

Ensinnäkin Eetu, tervetuloa Espooseen! Kerro lyhyesti, kuinka päädyit juuri GFT:iin opintojen päätyttyä Jyväskylässä?
”Kun muutto Kotkaan tuli ajankohtaiseksi, niin Gefti oli aika looginen valinta, koska joukkueena se on loistava, tunsin entuudestaan monta pelaajaa ja Espoo on inhimillisen matkan päässä Kotkasta, että pystyy käymään treenaamassa ja pelaamassa”.
Millainen futsalpelaaja on Eetu Parpala?
”Kentällä minua on luonnehdittu nallemaisen viekkaaksi, vaarallisen näköiseksi ja piilonopeaksi”.
Lauantaina vastassa Riemu, monelle kultaiselle tuttu vastustaja. Millä keinoin kaikki kolme pistettä jää lauantaina Opinmäkeen?
”Omalla pelillä ja tekemällä paikoista maalit. Aliarvioimiseen ei ole yhtään varaa. Siitä osoituksena viime vuoden peli, kun Riemu kävi hakemassa kaksi pinnaa Opinmäestä”

Lasse, kärsit ikävästä alavartalovammasta pitkään syyskierroksella ja jouduit jättämään monta peliä väliin. Onko nyt kaikki kunnossa ja mies valmiina upottamaan Riemun?
”Kun kehissä ollaan, niin silloin ukko on sen hetken täydellisessä kunnossa, näin haluan asian ajatella. Harmillinen tälli ekassa vieraspelissä keskeytti tosiaan syyskauden, mutta siitä on menty jo pitkälle eteenpäin, suuret kiitokset fysiomme Luisin poppakonstien”.
Padel on noussut GFT:n kopissa tällä kaudella isoksi puheenaiheeksi. Kuka on joukkueen kovin padelista, itsesi jälkeen tietenkin?
”Geftin joulupadeleissa paljastui monia piileviä padeluran alkuja. Kyseessähän on herrasmieslaji parhaasta päästä, joten esityksiä tulee arvioida kokonaisvaltaisesti myös siltä saralta. Jätettäköön mainitsematta Stenholmin ja Mikkosen jumbosija kyseisestä turnauksesta, mutta näen tässä kaksikossa edelleen padelistapotentiaalia”.
Kohtaat lauantaina paljon entisiä pelikavereitasi Opinmäessä. Miltä tuntuu pelata, kun vastapuolella on niin paljon tuttuja kasvoja?
”Nöyryydellä. Kliffa peli tulossa. Futsal on aina sitä siistimpää, mitä paremmin vastustajat tuntee”.
Kuinka Geftin padelistiveljiltä Mikkoselta ja Stenholmilta sujuu futsal, entä kumpi on tehokkaampi, Parpala vai Saari? Muun muassa näitä pääset itse seuraamaan lauantaina Opinmäessä, tulethan siis mestoille ja ota kaveri mukaan!
Lauantain Riemu-ottelun tauolla nähdään myös pienimuotoinen show, kun Espoon voimistelu- ja liikuntayhdistyksen jäsenet tulevat esittelemään osaamistaan futsalyleisölle. Yksi erinomainen syy lisää saapua Opinmäkeen lauantai-iltapäivän otteluun. Peli starttaa siis klo 16:00 ja sitä ennen jo klo 13:15 pääsee seuraamaan kultaisia, kun GFT/Prinsessat kohtaa omassa Liigaottelussaan Riemun naisten joukkueen.
Liput 8€/5€ ja alle 12-vuotiaat katsomoon ilmaiseksi. Kahvio palvelee ja maksutapana toimii käteinen raha. Tervetuloa!