Vuoden viimeinen koitos sunnuntaina

18.12.2020 Off By admin

GFT pelaa sunnuntaina viimeisen kerran ennen joulutaukoa, kun JoSePa vierailee Opinmäessä. Panu Autio vetää Kultaisten syyskautta yhteen ennen vuoden päätöstä.

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna vuoden viimeiset ottelut. GFT saa sunnuntaina vieraita Joutsasta, kun JoSePa päättää tuplapeliviikonloppunsa Espoossa. 

GFT on pelannut Liigassa tällä kaudella yhdeksän ottelua. Voittoja on koossa seitsemän ja pisteitä 21. Viikonloppuun lähdettäessä GFT on sarjataulukon viidennellä sijalla, joskin joukkueiden eroavat ottelumäärät hämäävät tilannetta. Kultaiset on tehnyt yhdeksässä ottelussaan 45 maalia ja päästänyt 22. Sisäisen pistepörssin kärjestä löytyy tuttu kaksikko: Antti Arvola (11+5) ja Panu Autio (9+7). Autio on tyytyväinen joukkueen otteisiin tähän mennessä.

“Syyskausi on ollut yleisesti ottaen hyvä ja pelimme on kehittynyt, vaikka muutamat helpot pistemenetykset harmittavat. Hyvää on ollut se, että olemme nähneet laadukkaita esityksiä laajalla rintamalla. Se on tuonut myös sopivasti kilpailua joukkueeseen. Onnistujia on paljon ja etenkin nuoret pelaajat ovat nostaneet tasoaan koko ajan.”

Vaikka syksy on sisältänyt paljon myönteistä, tietää Autio, että tekemistä kevätkaudelle riittää. GFT ei ole esimerkiksi kohdannut vielä sarjan kärkikaksikkoa FC Kemiä ja Kampuksen Dynamoa. 

“Todellinen tasomme punnitaan vasta ensi vuoden peleissä. Pienten yksityiskohtien joukkueen yhteispelissä pitää kehittyä edelleen. Meidän pitää olla fyysisesti ja henkisesti hyvässä vireessä keväällä, jos haluamme taistella mestaruudesta.”

Kaikkiaan liigapeleissä on nähty tällä kaudella 19 eri Kultaisten pelaajaa. Viime kaudella GFT:n alle 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden voittaneesta joukkueesta viisi pelaajaa on esiintynyt tällä kaudella miesten liigapeleissä. Heistä kaikki ovat päässeet myös tehopisteille. Osa teki liigadebyyttinsä jo viime kaudella, osa on murtautunut edustusjoukkueeseen tänä syksynä.

“Tällä kaudella GFT:n nuoret ovat nostaneet tasoaan ja tuoneet paljon hyvää virinää joukkueeseen. Potentiaalia näillä kavereilla on todella paljon. Jos rakkaus lajia ja harjoittelua kohtaan on riittävä, saamme nähdä näiltä pelaajilta todella komeita peliuria Futsal-Liigassa ja miksei myös kansainvälisillä kentillä”, Autio sanoo.

JoSePa vastassa sunnuntaina

Vuoden viimeinen ottelu pelataan siis sunnuntaina, kun GFT:n vieraaksi saapuu Joutsan Seudun Pallo. JoSePa:n syyskausi Futsal-Liigassa ei ole ollut helppo: yhdeksästä ottelusta kasassa on yhdeksän pistettä. Sarjataulukosta joutsalaiset löytyvät sijalta 12 maalierolla 23-39. Suuren osan maaleista on latonut Joonas Manzo (9+0).

JoSePa on voittanut kolme liigaottelua tällä kaudella. Viikonloppuun lähdettäessä alla on kolmen matsin tappioputki.

Kaudeksi 2018-19 Liigaan noussut joukkue on kohdannut GFT:n nousunsa jälkeen neljästi. Joka kerta GFT on raapinut kolmen pisteen voiton. Tällä kaudella joukkueet eivät ole ennen sunnuntaita kohdanneet. Autio haluaa, että vuosi päättyy vahvaan esitykseen, ja voitto irtoaa tälläkin kertaa.

“JoSePa on vakiinnuttanut paikkansa liigassa ja pelaa ajoittain todella hyvin. Pinnat jäävät Espooseen, jos prässäämme laadukkaasti ja olemme tarkkoja hyökkäyspelaamisessa. Haluamme päättää vuoden ehjään esitykseen. Tavoitteena on parantaa peliä viime viikonlopusta.”

GFT ja JoSePa kohtaavat sunnuntaina kello 15.00 alkaen Opinmäessä. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi katsoa suorana lähetyksenä Solidsportin välityksellä.

GFT – JoSePa sunnuntaina 20.12. kello 15.00 Opinmäen liikuntahallissa

Panu Autio esittelee liigarinkiin murtautuneet nuoret

Eeli Niemelä (synt. 2002) on vahva vasuri, jolla on loistava syöttövalikoima. Hän haluaa mennä pitkälle futsalpelaajana. Siihen on kaikki pelilliset edellytykset, jos hän pystyy nousemaan uudelle tasolle huippu-urheilijana. Pohjalla viihtyvänä pelaajana hänen pitää jatkossa pystyä ohjaamaan myös edellä pelaavia joukkuekavereita organisoitumaan ja pelaamaan paremmin.

Eetu Kaikkola (synt. 2002) on loistava maalintekijä, jolla on valtava potentiaali, kun hän saa peliinsä vielä lisää futsalille tyypillisiä elementtejä esimerkiksi liikkumiseen ja pallonkäsittelyyn. Hän on pallon kanssa juonikas ja vaarallinen. Prässipelaamiseen pitää saada vielä lisää näkemystä ja sähäkkyyttä. Hänen ulottuvista lonkeroista on vielä paljon iloa GFT:n kannattajille.  

Valtteri Rainio (synt. 2001) on älykäs ja luotettava pelaaja, joka prässää ja puolustaa erittäin hyvin. Hän pystyy myös pivot-pelaajana suojaamaan, kääntymään ja jakamaan syöttöjä. Urheilullisuutta ja futsaltekniikoita, kuten hyökkäämistä palloa vastaan, pitää vielä kehittää.

Robin Doyle (synt. 2001) esittää treeneissä toisinaan loistavia otteita. Taso kuitenkin heittelee edelleen melko paljon ja kilpailullisuutta pitää parantaa. Robinilla on hyvä pelikäsitys ja monipuoliset ominaisuudet, jotka mahdollistavat kehittymisen, jos työnteko maistuu ja intohimo lajia kohtaan on riittävä. 

Bene Filppu (synt. 2000) on pallon kanssa erinomainen. Hän pystyy poikkeuksellisen hyvin haastamaan ja ohittamaan vastustajia laidalla ja viimeistelee vasurillaan loistavasti. Kokonaisvaltaisessa joukkuepelaamisessa, kilpailullisuudessa ja puolustuspelaamisessa on kuitenkin vielä parantamista. Liigan kirkkaimpien tähtipelaajien joukkoon nouseminen on hyvinkin mahdollista, mutta ensin Filpun tulee näyttää, että hän haluaa olla huippu-urheilija, ja että hän on valmis tekemään entistäkin ammattimaisemmin töitä kehittymisen eteen.