Vuoden viimeinen liigaottelu Tampereella

21.12.2018 Off By admin

Ilves FS – GFT la 22.12.2018 klo 16:00. Kauppi Sports Center, Tampere.

Viime viikonloppuna saatiin runkosarjan ensimmäinen ottelukierros kultaisten osalta päätökseen ja nyt edessä on kaikkien joukkueiden kohtaaminen toiseen kertaan.

Kierros käynnistyy Tampereen Kaupista, jossa suomalaisen futsalin klassikossa vastassa on Ilves FS. Joukkueet kohtasivat kauden ensimmäisellä kierroksella Opinmäessä, tuolloin erinomaisella esityksellä GFT kuittasi kolme sarjapistettä 7-2-voitolla.

Uusiutuneella Ilves-laumalla oli runkosarjan alussa hankalaa, mutta joulua kohti tultaessa otteet ovat huomattavasti parantuneet. Lauantain isäntä lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, runkosarjan kuudennelta sijalta. Kärkipään tasaisuuden myötä Ilveksellä ei paalupaikallekaan ole kuin seitsemän pistettä.

Tärkeimpinä pelaajina Ilvekseltä voi mainita maajoukkuerinkiin kuuluvan Lassi Lintulan, joka on kerännyt alkukaudella 16 tehopistettä jakaen tupsukorvien tehokkaimman pelaajan tittelin Tomi Lahtisen kanssa. Myös pelaajavalmentaja Antti Teittisen rooli esimerkin näyttäjänä on iso. Lauantaina myös selviää kuka tällä kertaa vartioi Ilveksen maalia, alkukaudesta tolppien välissä on käynyt Juho-Matti Pösö, Akseli Syrjälä ja viime lauantaina Mad Maxia vastaan pelannut Antti Härkönen.

Kultaisten edellinen viikko oli erikoinen. Ensin keskiviikon kärkikamppailussa pyöriteltiin SoVo loistavalla esityksellä nurin 6-2. Lauantaina joukkue menetti 3-0-johtonsa ilman voittoja olleelle PJK:lle vain, jotta sunnuntaina voitaisi kaataa Jyväskylässä sarjaa johtava KaDy. Pelaajisto osoitti, että tällä kaudella joukkue voi kaataa kenet vain ja pelata mestaruudesta, mutta pienenkin herpaantumisen myötä voi tappio tulla ihan kenelle vain.

Otteluruuhkan loppumetrit ovat lauantaina edessä, ja kun GFT/Ydin kaatui Futsal Cupissa tiistaina 15-3, on viiden ottelun rupeamasta mahdollisuus lähteä joulukinkun ääreen neljä voittoa rikkaampana. Lauantaina on pelattava samalla halulla ja keskittymisellä kuin SoVoa ja KaDya vastaan.

Seuraavaa kotiottelua joudutaan odottamaan aina 12. tammikuuta saakka, jolloin FC Kemi kyläilee Opinmäessä. Tuo ottelu alkaa tuttuun tapaan 16:00.